Tagtik

Verschalkt Evenepoel de vermoeide concurrentie met zijn frisheid?

Remco Evenepoel was niet actief in de Ronde van Frankrijk, en dat kan hem nu een stevig voordeel opleveren in de Clasica San Sebastian.

Evenepoel won de Spaanse eendagswedstrijd drie jaar geleden al en is erop gebrand om dat kunstje zaterdag te herhalen. Hij richt zijn pijlen ook al op de Vuelta, die half augustus van start gaat. “Wat niet wegneemt dat ik in San Sebastian ben om te winnen”, blijft hij ambitieus op de persconferentie daags voor de start. “Maar het klopt dat ik lang niet gekoerst heb. Na het BK nam ik even vakantie, daarna ging het richting Livigno voor een hoogtestage. Zoals jullie konden zien, heb ik daar vooral volume getraind en minder intensiteit. Ik wilde vooral met een brede basis naar hier komen, onder meer door twee weken op rij dertig uur te trainen. Pas de laatste week thuis heb ik nog wat intensieve trainingen ingelast, zonder gek te doen. Ik zat slechts tien uur op de fiets, zodat ik fris aan de start hoop te staan. Want dat miste ik bijvoorbeeld in de Ronde van Zwitserland. In de aanloop daar naartoe heb ik te zwaar getraind.”

De Sloveen Tadej Pogacar wordt waarschijnlijk de grootste concurrent van de Vlaams-Brabander in San Sebastian. Maar Evenepoel oogt fris en monter, terwijl de Sloveen er zowel fysiek als mentaal een slopende Tour heeft opzitten. “Ik reken op mijn frisheid om het verschil te maken.”

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Twitter)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Remco Evenepoel (@remco.ev)

Ook dit kan u interesseren