Tagtik

Van Aert in Parijs-Roubaix: speelt Jumbo-Visma blufpoker?

Wout Van Aert is nog steeds hoogst onzeker voor Parijs-Roubaix. Zal de kopman van Jumbo-Visma zich ditmaal beperken tot een rol als helper zondag? Het Nederlandse team lijkt alvast zand in de ogen van de concurrenten te willen strooien met Van Aert mogelijks tot luxehelper te bombarderen voor Parijs-Roubaix.

Gaat het om een publiciteitsstunt, blufpoker of zal Van Aert zich zondag daadwerkelijk enkel uit de naad rijden voor Christophe Laporte of een van de andere beschermde renners van de ploeg? Niemand die het weet.

"Als hij rijdt, is dat om een ​​teamgenoot te helpen. Wout is kerngezond, maar dat wil niet zeggen dat hij meteen weer op het prestatieniveau van een topsporter zit. Binnen het team hebben we al renners gehad die na hun covid-infectie lange tijd nodig hadden om weer te kunnen koersen", legt Merijn Zeeman, ploegleider van Jumbo-Visma, uit bij Het Laatste Nieuws.

We hebben allen de argumenten en opinies van diverse artsen en virologen al gehoord over een mogelijke deelname van de Belgische kampioen aan de Hel van het Noorden, vijftien dagen na een bewezen infectie met het coronavirus. In het beste geval zal hij op 95% van zijn capaciteiten zijn om Roubaix te halen, in het slechtste geval zal hij een groot risico nemen voor zijn gezondheid, vooral wat betreft het hart.

Maar laten we even terugkomen op het strikte sportieve plan: kunnen we ons eigenlijk voorstellen dat een kampioen van het kaliber van Van Aert naar zo'n belangrijke wedstrijd afreist met het simpele doel Christophe Laporte of Mike Teunissen en Nathan Van Hooydonck te helpen?

Twijfel zaaien over zijn deelname kan natuurlijk ook blufpoker zijn tegenover de tegenstanders van Jumbo. Want op een ontsnapping met Wout en een vlucht zonder Wout wordt niet op dezelfde manier gereageerd.

Van Aert traint momenteel nog in Spanje. Donderdag zal de medische cel van het Nederlandse team in samenspraak met Van Aert en de ploegleiding de knoop doorhakken omtrent zijn deelname in Roubaix.

(Skwadra, LpR and OvE by Tagtik/Picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren