Tagtik

Van Aert doet hoop oplaaien met parcoursverkenning

"Als hij rijdt, is dat om een ​​teamgenoot te helpen. Wout is kerngezond, maar dat wil niet zeggen dat hij meteen weer op het prestatieniveau van een topsporter zit. Binnen het team hebben we al renners gehad die na hun covid-infectie lange tijd nodig hadden om weer te kunnen koersen." Met deze opvallende uitspraak in Het Laatste Nieuwss, leek Merijn Zeeman, ploegleider van Jumbo-Visma, alle druk op de Belgische kampioen weg te willen nemen in aanloop naar Parijs-Roubaix.

Van Aert zal fungeren als luxehelper voor andere sleutelrenners binnen de Nederlandse ploeg, klonk het in koor. Maar wat blijkt nu? Van Aert nam vrijdag wel deel aan de parcoursverkenning. Een teken aan de wand dat hij zich toch niet zo slecht in zijn vel voelt en zondag gewoon mee zal strijden voor de kassei-trofee op de wielerpiste van Roubaix?

Donderdag gaf Van Aert nog verstek voor de parcoursverkenning van de Helleklassieker. Maar vrijdag stapte de Belgische kampioen in het zadel voor de verkening van de finale van Parijs-Roubaix samen met zijn ploegmakkers.

Krijgen we zondag een light-versie of een Van Aert grand cru geserveerd in Roubaix?

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren