Tagtik

Vader Adrie bouwt WK-parcours: voordeel voor Mathieu van der Poel?

Kan Mathieu van der Poel op extra hulp rekenen op het WK veldrijden van volgende week in het Nederlandse Hoogerheide? De man die het parcours bouwt is zijn vader, Adrie.

Kan een naaste van een van de grote favorieten voor de wereldtitel veldrijden mee het parcours uittekenen waarop dat WK wordt gereden? Over die vraag zal wellicht de komende dagen inkt vloeien, want een van de personen die het parcours van het WK veldrijden in Hoogerheide uittekent, is Adrie van der Poel, de vader van Mathieu.

De organisatoren wachten nog altijd op de laatste weersvoorspellingen om het tracé van het parcours precies uit te tekenen waar tussen 3 en 5 februari de wereldtitels in het veldrijden worden uitgereikt.

Een verklaring van Van der Poel senior bij Omroep Brabant zal wellicht niet zo goed vallen bij de supporters van Wout van Aert.

"Het wordt sowieso zwaar, maar het moet geen loopparcours worden. Daarom wachten we nog even met het uitzetten van de laatste stukken. Als er nog meer nattigheid bijkomt, moeten we gaan puzzelen", zo liet Adrie van der Poel, hoofd van het parcoursbouwersteam, weten bij Omroep Brabant. En laat lopen nu een van de sterke punten van Van Aert zijn.

Rekening houden met de rug van zijn zoon doet Adrie echter niet: "Nee, dat gaat ook niet hè. Je moet roeien met de riemen die je hebt."

Of is het net een goed voorteken dat vader Van der Poel het parcours van een WK mee opbouwt? Hij deed dat ook al bij het WK in 2017 in het Luxemburgse Bieles en toen won... Wout van Aert.

(PP/Picture: Unsplash)

PP

PP

Sport and data journalist @Tagtik

Ook dit kan u interesseren