Tagtik

Sanctie voor Evenepoel omdat hij een helikopter nam?

Na de aankomst van 7e etappe in de Giro had Soudal-Quick-Step een helikopter voorzien om kopman Remco Evenepoel sneller naar het hotel te kunnen brengen. De Internationale Wielerunie UCI beraadt zich over een eventuele sanctie.

In plaats van een rit van 2,5 uur met de ploegbus was de wereldkampioen na een helikoptervlucht van zo'n 30 minuten al in het hotel. De organisatoren van de Giro hadden voor de helikopters gezorgd, maar de ploegen moesten er wel zelf voor betalen.

De organisatoren van de Giro worden nu op de vingers getikt door de UCI: het transport per helikopter biedt volgens de UCI een "voordeel dat ingaat tegen de principes van fair play en de gebruikelijke maatregelen voor een gelijke behandeling qua hoteltransfers".

De UCI wijst ook nog op de ecologische voetafdruk van het vervoer via de helikopter, die de organisatoren van WorldTour-wedstrijden moeten beperken
 
"De UCI zal de nodige maatregelen nemen en sancties opleggen om te verzekeren dat dergelijke praktijken niet meer gebeuren," zo klinkt het nog.

(PP/Source: HLN, Sporza, Twitter/Picture: Tagtik)

 

Ook dit kan u interesseren