Tagtik

'Remco kan beter thuisblijven van het WK'

Festiviteiten als hij de Vuelta zondag wint na een harde wedstrijd van drie weken en een verre verplaatsing naar Australië: Remco Evenepoel zal niet in de beste omstandigheden verschijnen aan het WK wielrennen in Wollongong over goed twee weken, op 25 september. Voor Johan De Muynck, de laatste Belgische winnaar van een grote ronde, kan hij beter in België blijven.

Weinig ex-wielrenners zullen de voorbije dagen zo druk gesolliciteerd zijn geweest als Johan De Muynck, de winnaar van de Ronde van Italië in 1978. Hij is immers de laatste Belg die een van de drie grote rondes op zijn naam wist te schrijven, maar als alles goed gaat, zal hij na zondag die eer moeten laten aan Remco Evenepoel.

Bij Het Nieuwsblad vindt De Muynck dat we Evenepoel "bijna" kunnen bestempelen als een ronderenner en mag hij volgend jaar zich ook "met ambitie" wagen aan de Tour. Het WK kan hij beter aan zich laten voorbijgaan, zo vindt de winnaar van de Giro van 1978.

"Hij kan er niets gaan doen", zegt De Muynck. "Denk je dat hij na die Vuelta nog voor iemand knecht zal spelen? Met die status nadat hij de Vuelta heeft gewonnen? Je kunt dan niet tegen Remco zeggen: jij rijdt voor Van Aert."

(Fausto by Tagtik/Source: Nieuwsblad/Picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren