Tagtik

Remco Evenepoel ontdekt nieuw 'wapen'

Remco Evenepoel kwam maandag maar enkele centimeters tekort om zijn eerste zege in de regenboogtrui te pakken. Hij ontdekte in Catalonië wel een nieuw wapen.

De openingsrit van de Ronde van Catalonië eindigde in een sprint voor renners die sterk zijn in een sprint bergop. Primoz Roglic pakte de zege, maar de snelste sprint werd wellicht gereden door Remco Evenepoel die van te ver moest komen om juichend over de meet te kunnen komen. In plaats van een zegegebaar klopte hij teleurgesteld op zijn stuur.

"Roglic won in de Tirreno-Adriatico zowat elke spurt en nu klop ik hem bijna", zo meldt de wereldkampioen in De Standaard. "Ik ben veel sterker geworden. Er zijn een paar serieuze namen die hier plafonneerden. Mijn sprint is enorm verbeterd. Ik trap niet het hoogste vermogen, maar door mijn aerodynamica en minder gewicht ga ik sneller."

De rit van maandag heeft hem alvast wijzer gemaakt: "Ik kan nu ook meedoen op aankomsten voor punchers. Dat is ook goed nieuws voor de aankomsten bergop, want na een lange inspanning kom ik nog beter tot mijn recht in de sprint."

(PP/Source: De Standaard, Eurosport/Picture: Tagtik)

PP

PP

Sport and data journalist @Tagtik

Ook dit kan u interesseren