Tagtik

Remco Evenepoel: nu ook KOM op de Teide in Tenerife!

Remco Evenepoel is duidelijk niet naar Tenerife afgezakt om er van een luilekkere vakantie te genieten. De 23-jarige Belg verpulvert er immers het ene Strava-record na het andere. 

Evenepoel deklasseert er heel wat toprenners met zijn tussentijden op Strava. Maandag pakte de wereldkampioen onder meer de KOM (King Of the Mountain) op de beklimming van de Teide vanuit Chio. Dat is een segment van 24,55 kilometer lang aan een gemiddeld stijgingspercentage van 5,5 procent. Hij dook daarmee bijna twee minuten onder het vorige record van de Noorse tijdrijder Jonas Hjorth. De derde tijd van Louis Vervaeke dateert van in 2021 en in 2019 reed Chris Froome er ook al eens een stevig tempo naar boven. 

Ook op de Taucho, een kortere maar steilere beklimming van 6,31 kilometer aan bijna 9 procent, pakte Evenepoel de KOM. De Belg dook exact een minuut onder de tijd van Romain Bardet, toch ook niet van de minste.

Evenepoel bereidt zich op Tenerife samen met enkele ploegmaats, een trainer, een mecanicien en een verzorger voor op Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Italië, maar volgende week start de wereldkampioen ook al in de Ronde van Catalonië (vanaf 20 maart). Dat wordt normaal gezien meteen een eerste duel met de Sloveen Primoz Roglic.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Tagtik)

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Remco Evenepoel (@remco.ev)

Ook dit kan u interesseren