Tagtik

Redden geiten deze editie van Parijs-Roubaix?

Ongewoon zicht deze week op de mythische kasseistrook van het bos van Wallers want enkele geiten graasden er tussen de kasseitjes. De dieren waren niet ontsnapt maar werden er doelbewust geplaatst om het gras tussen de kasseistenen weg te eten. Op die manier wordt het minder glad voor de renners die er binnen een kleine maand door zullen razen tijdens Parijs-Roubaix. Zeker als het zou regenen, zou het gras en mos voor heel wat valpartijen kunnen zorgen op de gevreesde kasseistrook van het bos van Wallers. 

De kudde geiten kwam de befaamde strook in het Bos van Wallers kaalvreten zodat de renners op 9 april opnieuw geschiedenis kunnen schrijven op deze mythische passage. De organisatie van Parijs-Roubaix gaf wat meer uitleg bij het opvallende initiatief: "In het kader van de eco-begrazing ‘Les Biquettes de l’Espoir’ werden veertig geiten en schapen ingezet om het Bos van Wallers gereed te maken voor Parijs Roubaix."

Wout van Aert kon alvast stevig lachen met het leuke tafereel. “Ik heb er thuis ook nog 2 (geiten, red.) staan. DM voor meer info”, klonk het op Twitter.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Twitter)

Ook dit kan u interesseren