Tagtik

Ploegmaats ziek: probleem voor Evenepoel?

Benoit Vaugrenard, ploegleider van het Franse wielerteam Groupama-FDJ, gooide een klein bommetje in het peloton in de Ronde van Spanje: hij meldde dat twee ploegmaats van Remco Evenepoel, Andrea Bagioli en Louis Vervaeke, ziek lijken te zijn. 

Allebei kwamen ze woensdag met een kwartier achterstand over de finish. Bij Soudal Quick-Step geven ze toe dat de twee renners met problemen te kampen hebben, maar communiceren ze niet over wat de klachten precies zijn.

Ook Remco Evenepoel maakt zich geen zorgen over zijn ploegmaats. "Die jongens zijn opnieuw oké. Andere ploegen (een steekje naar Groupama-FDJ, nvdr) maakten daar een groot drama van. Het gaat om een klein virusje."

Evenepoel, die door een besmetting met het coronavirus eerder dit jaar al moest opgeven in de Giro, heeft nergens last van en maakt zich geen zorgen. "Het heeft geen zin om daar negatieve energie in te steken. Ik probeer me liever te focussen op de positieve dingen", zo zegt hij bij HLN. "Natuurlijk ben ik ook wel extra voorzichtig. Ik draag plastic handschoentjes bij het ontbijt en was iets vaker mijn handen."

(PP/Source: HLN/Picture: Tagtik)

PP

PP

Sport and data journalist @Tagtik

Ook dit kan u interesseren