Tagtik

Nederlandse topklassieker komt in Belgische handen

De Amstel Gold Race, de enige Nederlandse topklassieker in het wielrennen, wordt vanaf 2025 georganiseerd onder de vlag van Flanders Classics.

Flanders Classics breidt zo zijn aantal voorjaarsklassiekers uit, want het organiseert al wedstrijden als de Ronde van Vlaanderen, Omloop Het Nieuwsblad en Gent-Wevelgem. Het heeft ook een minderheidsaandeel in bezit van de Ronde van Zwitserland.

"Flanders Classics heeft een enorme staat van dienst in het wielergekke België en weet als geen ander het tempo aan te geven in de snel evoluerende sportwereld. Het is een vooruitstrevende partij die constant in ontwikkeling is op het gebied van innovatie, duurzaamheid en inclusiviteit. Samen met hen kunnen we de geliefde Amstel Gold Race verder vormgeven voor zowel de profs als de toerrijders en het wielerfeest voor fans", zo zegt Els Dijkhuizen, Marketing Directeur Heineken Nederland, moederbedrijf van Amstel dat eigenaar is van de Amstel Gold Race, op de website van Flanders Classics.

Leo Van Vliet, al jaren hét gezicht van de Amstel Gold Race, blijft tot en met 2025 koersdirecteur. Leontien van Moorsel blijft koersdirecteur van de vrouweneditie.

"Voor ons is dit een heel belangrijke stap; met de Amstel Gold Race breiden we ons internationale avontuur verder uit. Leo van Vliet heeft een ongelofelijke staat van dienst en we zijn bijzonder trots dat we verder mogen bouwen aan zijn succes. Uiteraard zullen we de eigenheid van deze koers bewaken en zorg dragen voor het typische Amstel Gold Race karakter", aldus Tomas Van Den Spiegel, CEO van Flanders Classics.

(PP/Source: flandersclassics.be/Picture: Unsplash)

PP

PP

Sport and data journalist @Tagtik

Ook dit kan u interesseren