Tagtik

Lefevere: “0,00 procent kans dat Remco vertrekt”

INEOS Grenadiers wil Remco Evenepoel per direct overnemen. Met dat opvallende nieuws pakt wielerwebsite VeloNews woensdag uit. Dat nieuws is echter een eigen leven gaan leiden en Patrick Lefevere brengt donderdag duidelijkheid.

Patrick Evenepoel, die tevens de manager is van zijn zoon, vertelt bij VeloNews: “Er was geen ontmoeting, maar we hebben wel een telefoongesprek met INEOS gehad. We zijn al jaren in contact met hen. Het is normaal dat ze me bellen om me te feliciteren na overwinningen in de Vuelta en Luik-Bastenaken-Luik.”

Evenepoel ligt nog tot eind 2026 onder contract bij Quick.Step-Alpha Vinyl. Ploegbaas Dave Brailsford stuurde na de Vuelta een berichtje naar Patrick Lefevere: "Gefeliciteerd, wat een kampioen, en als je hem op een dag wilt verkopen, bel me dan", klonk het volgens VeloNews. 

Behoort een transfer dan niet tot de mogelijkheden? “Dat weet ik niet. Remco heeft een contract voor vijf jaar met Quick.Step”, aldus Patrick Evenepoel. “Het is niet aan mij om te praten. We willen de Vuelta en de wereldkampioenschappen vieren. En wat er in de toekomst gebeurt, zien we wel.”

Patrick Lefevere lacht de interesse echter weg: “Het is te stom voor woorden. Remco heeft me zelf aan de telefoon op het hart gedrukt dat ik er niets van moest geloven.” Hij bevestigt dat hij wel degelijk een Whatsappje kreeg van Brailsford, maar zoekt er ook niets meer achter. “Er stond inderdaad geen smiley bij of zo, maar ik denk niet dat hij dat met bijbedoelingen gestuurd heeft. Ik ken Dave. Hij is een speciale kerel, maar wel sympathiek en we komen mekaar geregeld tegen op grote aangelegenheden. Ik heb hem teruggestuurd dat hij misschien mijn hele team dan maar moet kopen”, veegt Lefevere alle roddels en onduidelijkheid van tafel in een telefoongesprek met Het Nieuwsblad donderdag.

(Skwadra by Tagtik/Source: VeloNews - Het Nieuwsblad/Illustration picture: Tagtik)

Ook dit kan u interesseren