Tagtik

Geen Van Aert op BK: bewuste zet van Jumbo-Visma?

Geen Wout van Aert op het Belgisch kampioenschap van zondag in Middelkerke en ook geen Primoz Roglic op het Sloveens kampioenschap. Een bewuste zet van hun ploeg Jumbo-Visma? Dat vraagt Patrick Lefevere zich af.

Wout van Aert stootte op stage met zijn knie tegen het stuur en start uit voorzorg niet in het Belgische kampioenschap van zondag in Middelkerke: hij wil zijn Ronde van Frankrijk, waarin hij alles zet op de groene puntentrui, niet in het gedrang brengen.

In zijn wekelijkse column in Het Nieuwsblad plaatst Patrick Lefevere, manager van Quick Step-Alpha Vinyl wel een kanttekening bij het forfait van de Belgische kampioen van vorig jaar.

"Grote afwezige is Van Aert, die op stage met zijn knie tegen zijn stuur heeft gestoten. Hoeveel pech kan je hebben?", zo luidt de alinea over Van Aert. "Ik ga niet beweren dat het niet is gebeurd, maar als Jumbo-Visma zijn kopmannen voor de Tour liever weghoudt van de kampioenschappen, zeg dat dan ook met zoveel woorden. Of is het toeval dat Primoz Roglic ook niet meedoet in Slovenië?"

(PP/Source: Nieuwsblad/Picture: Unsplash)

PP

PP

Sport and data journalist @Tagtik

Ook dit kan u interesseren