Tagtik

Evenepoel: “Weet nog altijd niet wat ik waard ben in een koers van drie weken”

De verwachtingen va de Belgische wielerfans zijn groot bij Remco Evenepoels deelname aan de Ronde van Spanje. De snelle Vlaams-Brabander weet inmiddels ook al op welke 'wolven' hij kan rekenen op weg naar een goed eindklassement.

De Vuelta start vrijdag en Remco Evenepoel krijgt hulp van 7 ploegmaats, die elk ook een stevig stukje bergop kunnen rijden. Naast Evenepoel komen ook Belgen Dries Devenyns, Pieter Serry, Ilan Van Wilder en Louis Vervaecke aan de start in het shirt van Quick-Step Alpha Vinyl. Wereldkampioen Julian Alaphilippe wordt het andere speerpunt van de blauwe garde van Lefevere. Ook de Italiaan Fausto Masnada en de Franse hardrijder Rémi Cavagna zijn van de partij.

Evenepoel maakte dit seizoen alleen al elf keer het zegegebaar. Deze Vuelta wordt zijn tweede grote ronde ooit, nadat hij vorig jaar in de Giro naar huis moest na een valpartij.

Met voorzichtige ambitie aan de start
Remco Evenepoel onderschat deze Vuelta zeker niet. Hij trekt dan ook met voorzichtige ambitie naar deze Ronde van Spanje. "Er is een groot verschil tussen een rittenkoers van zes of acht dagen en één van drie weken", stelt Evenepoel in een gesprek met Belga. "Ik heb er nog niets bewezen en dit is een heel ander verhaal. Ik start in deze Vuelta met het idee dat ik zo lang mogelijk moet proberen overleven. Ik moet van de goede dagen profiteren en proberen om dan mijn kans te grijpen. Mijn hoofddoel moet zijn om in die eerste negen etappes geen tijd te verliezen. Dan komt de tijdrit en dan kunnen we doelen eventueel herschikken en herbekijken, maar ook daarna kan nog veel gebeuren. Ik lieg dus niet als ik zeg dat ik geen tijd wil verliezen tot de tweede rustdag van de Vuelta", tempert de jonge renner de verwachtingen. "En daarna zien we wel."

"Ik stap straks op een snelweg waarvan ik het eindpunt niet ken en ik ben heel benieuwd waar ik zal eindigen", klinkt het enthousiast.

(Skwadra by Tagtik/Source: Belga/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren