Tagtik

De ongelofelijke daad van naastenliefde van Bardet die de wereld rondging (VIDEO)

Zoek in de uitslag van Luik-Bastenaken-Luik niet naar de naam van Romain Bardet. De Fransman offerde immers zijn eigen kansen op om zijn landgenoot Julian Alaphilippe bij te staan die zwaar was gevallen.

Julian Alaphilippe was een kanshebber voor een knap resultaat in Luik-Bastenaken-Luik, maar een zware val gooide roet in het eten. Wereldkampioen Alaphilippe liep een klaplong, gebroken ribben en een gebroken schouderblad op. Bardet zag meteen dat het niet goed ging met zijn landgenoot: "Toen ik naast mij keek, zag ik hem een meter of drie lager liggen. Een schok, want hij lag er echt heel slecht bij. Hij riep dat hij niet meer kon bewegen en het leek een eeuwigheid te duren voor er hulp kwam. Zulke situaties wil je niet meemaken op de fiets. Zelf heb ik de koers niet uitgereden. Na die valpartij had de wedstrijd weinig betekenis meer voor mij."

Bardet bleef bij de wereldkampioen tot er medische hulp aankwam. Deze prachtige daad van naastenliefde hypothikeerde meteen zijn kans op een goed resultaat in de race. Maar dat vond Bardet op dat moment absoluut niet belangrijk. "Ik ben erg geraakt door jullie steunberichten, maar ik denk eerlijk gezegd dat iedereen in deze situatie hetzelfde had gedaan. Er is geen concurrentie als er levens in gevaar zijn", stelt Bardet duidelijk.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Youtube screenshot)

Ook dit kan u interesseren