Tagtik

De leiderstrui, een vergiftigd geschenk voor Evenepoel?

In de zesde etappe van de Vuelta heeft Remco Evenepoel zich naar de top van het algemeen klassement gereden na een atletische prestatie die indruk heeft gemaakt op het hele peloton en vele waarnemers. Maar is het niet een beetje vroeg om de rode leiderstrui te pakken in een veeleisende race van drie weken? Patrick Lefevere was uiteraard in de wolken met de prestatie van zijn poulain, maar hij weet ook dat de leiderstrui een zware verantwoordelijkheid is...

 

Patrick Lefevere is niet van gisteren: hij heeft genoeg ervaring om met dit soort situaties om te gaan en te genieten van het moment, nu een van zijn renners aan de leiding staat in een van de grootste wedstrijden op de kalender van het wereldwielrennen. 

Maar ook al heeft Remco Evenepoel, zijn kopman in deze Vuelta, donderdag een grote slag geslagen op de top van de Pico Jano, blijft Lefevere er toch kalm onder en wil hij kijken hoe de situatie in de volgende etappes evolueert. "Ik kan mij voorstellen dat heel België in rep en roer staat, maar laat ons kalm blijven. Remco heeft nog altijd geen ritzege gewonnen en kan nog een slechte dag hebben," vertelde hij aan Het Laatste Nieuws.

Lefevere gaat verder: "Al bij al vallen de tijdsverschillen nog mee. Remco heeft zelf initiatief genomen en alle klassementsrenners klink uit het wiel gereden, behalve Enric Mas. Het belangrijkste is dat Remco tot maandag op de rustdag geen tijd verliest tegenover rechtstreekse concurrenten." De ploeg moet nu drie ingewikkelde etappes tot een goed einde brengen, waaronder twee bijzonder lastige ritten in Asturië voor de rustdag op maandag.

Lefevere weet dat het voor Evenepoel en zijn ploeg niet gemakkelijk zal zijn om de trui te behouden. "De leiderstrui is mooi, maar zo vroeg in een grote ronde misschien een vergiftigd geschenk.. De ploeg heeft de voorbije dagen al energie moeten verspillen om Remco voorin te houden en zal de komende dagen nog meer aan de bak moeten," aldus Lefevere nog. (DC)

Ook dit kan u interesseren