Tagtik

Armstrong zou geld inzetten op Tourzege Wout Van Aert

Dat Wout van Aert indruk heeft gemaakt in deze Ronde van Frankrijk is een understatement. Met de groene trui om de schouders en daarnaast ook nog eens een nooit geziene aanvalslust én werkkracht voor zijn kopman in het geel, behaalde hij zelfs ei zo ook na nog de bolletjestrui. De vraag dringt zich dan ook op. Kan Wout van Aert eigenlijk ooit de Tour de France winnen?

De Amerikaanse ex-renner Lance Armstrong gelooft alvast in een tourzege van Van Aert.

“Ik denk dat hij de Tour ooit kan winnen, ja. Ik heb aan Johan Bruyneel gevraagd hoeveel hij weegt. Ik woog bij de start van de Tour 74 kg en zakte dan tot 72,5, dat was al redelijk zwaar voor een klassementsrenner. Bij Van Aert zou het 76 à 77 kg zijn...hij is heel Indurain-esque. Hij heeft een ijzersterke tijdrit en heeft de power om in een stabiel, goed tempo bergop te rijden, net zoals Miguel (die vijf keer de Tour won, red.)”, stelt Armstrong in zijn podcast 'The move'.

Als Van Aert er een seizoen vol voor zou gaan, dan zou Armstrong zijn geld op onze landgenoot durven in te zetten. “Hij klimt niet zo explosief als Vingegaard of Pogacar en die mannen zullen er nog wel een tijdje zijn. En het kan zeker dat hij zo'n renner is die in een grote ronde één slechte dag heeft waarop hij alles verliest. Maar dat weet je pas als je het probeert. Bruyneel, die een pak slimmer is dan ik, zegt dat het niet mogelijk is dat Van Aert ooit de Tour wint. Maar ik ben daar echt niet zo zeker van.”

(Skwadra by Tagtik/Source: The Move/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren