Tagtik

WK-tegenstander Rode Duivels weigert te spelen

De nationale herenvoetbalploeg van Canada staakt omwille van een dispuut over hun vergoeding. Zo werd de oefenwedstrijd tussen de nationale voetbalelftallen van Canada en Panama enkele uren voor de aftrap alsnog geannuleerd.

De voetbalelf van Canada zijn niet te spreken over het financiële tegenvoorstel dat ze van de nationale voetbalbond kregen voor het WK in Qatar. Canada wist zich voor het eerst in 36 jaar te plaatsen voor het toernooi. De Canadese spelers willen zich dan ook tonen op het tornooi. Het tegenvoorstel van de voetbalbond voldeed echter niet. De spelers lieten in een mededeling weten dat ze de nieuwe contractvoorwaarden hebben verworpen. Ze menen dat een voorstel voor gelijke betalingen voor de nationale vrouwen te lang op zich laat wachten en eisen onder andere meer transparantie en 40 procent van het prijzengeld op het WK.

Canada is op het WK in Qatar een tegenstander van de Rode Duivels in de groepsfase. De Duivels werken hun openingsmatch op 23 november af tegen de Canadezen.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren