Tagtik

Omikron: de Premier League in gevaar

De omikronvariant van het coronavirus dreigt flink wat roet in het eten te gooien in de drukste periode van het seizoen in de Premier League. Zo staan deze week wedstrijden gepland op dinsdag, woensdag, zaterdag en zondag en komt de drukke kerstperiode eraan.

Vorige week werden 42 besmettingen met het coronavirus vastgesteld bij ploegen uit de hoogste Engelse klasse. Brighton, Tottenham, Leicester, Manchester United, Aston Villa en Norwich bevestigden al dat ze af te rekenen krijgen met besmettingen bij hun spelers en stafleden.

De Premier League kondigde aan dat er strengere maatregelen nodig zijn op de trainingscentra van de clubs en ook de supporters zullen strenger worden gecontroleerd als ze naar wedstrijden komen kijken.

De wedstrijd tussen Brentford en Manchester United is alvast uitgesteld. Zondag was ook de wedstrijd tussen Brighton en Tottenham al geannuleerd door coronagevallen. Bij Man United is zelfs het trainingscentrum van Carrington gesloten.

Steven Gerrard, trainer van Aston Villa, meldde dat de wedstrijd in en tegen Norwich doorgaat, ondanks enkele positieve gevallen bij spelers en staf van zijn ploeg.

(Fausto by Tagtik/Source: BBC, Daily Mail/Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren