Tagtik

Messi niet naar de Olympische Spelen

In een interview met ESPN maakte Lionel Messi zijn beslissing bekend om deze zomer niet deel te nemen aan de Olympische Spelen van 2024 met Argentinië. Als reden haalt hij een volle kalender aan, met de Copa America die al aan de gang is.

Lionel Messi, Olympisch kampioen in 2008, gaat deze zomer in Parijs niet voor een tweede gouden medaille. De Barça-legende maakte zijn beslissing bekend aan ESPN Argentinië, een beslissing die hij nam in overleg met de Olympische coach van Argentinië en voormalig teamgenoot Javier Mascherano. “Ik heb met Masche gesproken en we begrepen allebei de situatie,” legde Messi uit. “Het is een moeilijke tijd omdat de Copa America er al aankomt. Ik moet twee of drie maanden weg zijn van mijn club en bovendien wil ik op mijn leeftijd niet alles spelen. Ik moet kiezen wanneer ik speel en ik denk dat het te veel zou zijn om beide toernooien te spelen.“

Hij had ook een emotionele gedachte over zijn ervaring op de Olympische Spelen. “Ik had het geluk om deel te nemen en te winnen met Masche. Het was een van de mooiste sportervaringen van mijn leven. De Olympische Spelen en het WK U20 (gewonnen in 2005) zijn herinneringen die ik voor altijd zal koesteren. Ik hoop dat alle jongens die erheen gaan er net zo van genieten als ik, want het is iets speciaals,” zei de aanvoerder van Argentinië.

Op zijn 36ste blijft Messi fit terwijl hij hoge ambities nastreeft met zijn MLS-club Inter Miami, wat de laatste club uit zijn carrière zal zijn. Hij bereidt zich ook voor op zijn zevende Copa America in de Verenigde Staten. Argentinië, titelhouder en nummer 1 op de FIFA-ranglijst, gaat voor niets minder dan een dubbel. En de achtvoudig Ballon d’Or-winnaar keert dus niet terug naar Parijs, waar hij zijn laatste twee jaar in Europa doorbracht (2021-2023). Hij laat zijn plaats voor spelers ouder dan 23 jaar over aan zijn teamgenoten, van wie er naar verwachting veel zullen solliciteren (Angel Di Maria, Cristian Romero, Emiliano Martinez, Rodrigo De Paul, Nicolas Tagliafico, etc.).

(Ruben Michavila/L’Équipe via Tagtik/Pic: L'Equipe)

Ook dit kan u interesseren