Tagtik

Franse topvoetballer dreigde ermee van brug te springen

Groot alarm vrijdagochtend in de buurt van het viaduct van Magnan, in het Franse Nice: een auto had zich aan de kant gezet en de bestuurder leek van plan om van de brug te springen, 100 meter naar beneden.

De verbazing werd nog groter toen het bleek te gaan op een profvoetballer van de Franse eersteklasser Nice: de 22-jarige Alexis Beka Beka, zo meldden Franse media.

Brandweer en politie waren snel ter plaatse en ook de club zelf stuurde een psycholoog om met de speler te praten. Ook de voorzitter, de algemeen directeur en de sportief directeur van de club kwamen ter plaatse. Het duurde 3,5 uur eer de speler zich opnieuw in veiligheid begaf. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht.

Volgens de Franse sportkrant L'Equipe had Beka Beka, die veertien maanden geleden de overstap maakte van Lokomotiv Moskou naar Nice, al enkele weken mentale problemen. Vorig seizoen speelde hij in 22 wedstrijden, dit seizoen speelde hij nog geen minuut aan de Côte d'Azur.

(PP/Source: L'Equipe/Picture: Unsplash)

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op www.zelfmoord1813.be.

PP

PP

Sport and data journalist @Tagtik

Ook dit kan u interesseren