Tagtik

Drie 'Anderlecht-youngsters' in het vizier van Barcelona

Krijgt FC Barcelona weldra een paars-wit tintje? Als we de Spaanse vakpers mogen geloven flirt de Catalaanse club alvast met drie Rode Duivels met een verleden op Neerpede.

Xavi is bezig met de heropbouw van een competitief elftal bij FC Barcelona. Daarvoorn rekent hij op heel wat kwaliteitsinjecties, geen sinecure gezien de financiële problemen bij de Catalaanse club. Clubicoon Xavi rekent enerzijds op de sterke jeugd van de Blaugrana, maar heeft anderzijds ook heel wat topspelers op zijn wishlist staan. De vraag is alleen of de club financieel sterk genoeg is om die targets deze winter naar Camp Nou te halen. Xavi wil FC Barcelona terug haar legendarische identiteit bezorgen, zijnde titels winnen met mooi en aantrekkelijk voetbal.

Tienvoudig Rode Duivel Jérémy Doku zou een van de transferdoelwitten van Barcelona zijn tijdens de wintermercato. Xavi ziet er immers graag een pijlsnelle flankaanvaller bijkomen en Doku past perfect in dat profiel. Daarnaast wordt ook de naam van Youri Tielemans steeds nadrukkelijker genoemd bij Barça. De contractonderhandelingen met Leicester City liggen stil, en Tielemans heeft bij Leicester City nog maar een contract tot en met 2023. Heel wat clubs trekken echter aan de mouw van de Belgische middenvelder, maar de Spaanse pers ziet hem al in het shirt van Barcelona.

Een andere Belg met Anderlecht-verleden die het momenteel heel goed doet in La Liga, is Adnan Januzaj. De 13-voudige Rode Duivel draait met Real Sociedad immers mee aan de top van het Spaanse voetbal. Zijn sterke prestaties lokken alvast scouts van Barcelona naar de tribunes. Januzaj verkeert in bloedvorm en in november werd hij door de fans uitgeroepen tot Speler van de Maand. Het contract van Januzaj loopt eind dit seizoen af waardoor hij vanaf 1 januari vrij is om te onderhandelen met andere ploegen. Real Sociedad hoopt alvast een deal te vinden omtrent een nieuw en verbeterd contract, maar steeds meer clubs trekken ook aan de mouw van de Belg. Ook FC Barcelona ziet in Januzaj een buitenkansje. Hij behoort op zijn positie immers tot één van beste spelers van La Liga. Januzaj is namelijk de runner-up qua offensieve regelmatigheid, aantal dribbels én het aantal offensieve duels.

Zijn er binnenkort drie jeugdproducten van Neerpede in Camp Nou te bewonderen?

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren