Tagtik

Courtois niet mee naar Estland: einde bij de Rode Duivels?

Thibaut Courtois heeft al eerder een "gebrek aan respect" in België ervaren. Deze keer is hij misnoegd over de aanvoerdersband. Luidt dit het einde van de doelman bij de Rode Duivels in?

Thibaut Courtois was eerder al misnoegd dat niet hij, maar Kevin De Bruyne werd verkozen tot 'Beste Belg in het buitenland', terwijl hij vorig seizoen toch bijna in zijn eentje Real Madrid de winst in de Champions League had bezorgd. 

Bondscoach Tedesco ging omzichtig met hem om en trok naar Madrid om over het statuut van aanvoerder bij de Rode Duivels te praten. Courtois ging ermee akkoord dat Jan Vertonghen de aanvoerdersband overnam van Eden Hazard en dat Romelu Lukaku en hijzelf vicekapiteins werden.

Dat Lukaku zaterdag de aanvoerdersband droeg tegen Oostenrijk, kon Courtois niet smaken. Hij zag het als een nieuw teken van gebrek aan respect en kwam zondag niet meer naar Tubeke om de interland tegen Estland voor te bereiden.

Volgens berichten in de media stelde Courtois aan Tedesco voor om naar de buitenwereld zijn forfait te verklaren door een kleine blessure (wat wel vaker gebeurde onder vorig bondscoach Martinez), maar daar had de bondscoach geen oren naar.

Zeker is wel dat Tedesco voor een volgende selectie opnieuw het gesprek zal moeten aangaan met Courtois. Of besluit Courtois om dan maar te stoppen bij de Rode Duivels? Op zijn 31e zou dat heel vroeg zijn voor de eergierige doelman van Real Madrid.

(PP/Source: HLN, Nieuwsblad/Picture: Pixabay)

PP

PP

Sport and data journalist @Tagtik

Ook dit kan u interesseren