Tagtik

Big Rom heeft er 60!

Romelu Lukaku heeft de Rode Duivels zondagavond eigenhandig voorbij Kroatië gebracht. Big Rom scoorde het enige doelpunt van de partij tegen de verliezende finalist van het vorige WK, meteen zijn 60e goal voor de Belgische nationale ploeg. En weet u nog tegen wie Lukaku zijn carrière bij de Duivels begon op 3 maart 2010? Juist ja, datzelfde Kroatië, het lijkt wel voorbestemd.

Door de afwezigheid van Kevin De Bruyne en Eden Hazard werd Romelu Lukaku gezien als het enige echte wapen dat Roberto Martinez nog tot zijn beschikking had dat in zijn eentje het verschil kan maken. De spits van Internazionale droeg deze druk met veel flair op zijn sterke, brede schouders. In de tweede helft tegen Griekenland ondervonden we al het belang van Romelu voor de ploeg en tegen de vice-wereldkampioen woog hij de volle 90 minuten op de verdediging en verzilverde hij zijn beresterke partij met zijn 60e doelpunt voor de nationale ploeg.

60 goals voor België in 11 jaar en dat op 93 wedstrijden, daar kunnen we ook nog eens 14 assists aan toevoegen. Nog indrukwekkender is dat Big Rom scoort in vriendschappelijke wedstrijden (22 doelpunten in 41 wedstrijden), maar hij nog veel effeciënter is in officiële wedstrijden met inzet ​​(38 doelpunten in 52 wedstrijden). Dat belooft voor het EK!

Maar last but not least, de statistieken die Romelu Lukaku bij de Rode Duivels laat optekenen, zijn bijna een copy/paste van de indrukwekkende cijfers die hij bij Inter neerzet (64 goals, 16 assists in 95 wedstrijden met de Nerazzurri. Zijn verhuis naar Milaan blijkt een uitstekende stap te zijn geweest in zijn carrière aangezien de marktwaarde van het ex-wonderkind van het Astridpark momenteel zelfs al opgelopen is tot maar liefst 100 miljoen euro.

(Dupk & Skwadra by Tagtik/Picture: Artwork football)

Ook dit kan u interesseren