Tagtik

Avond van 17 miljoen voor Belgische clubs in Europa

Union, Club Brugge, AA Gent en Racing Genk spelen donderdag de heenronde van de laatste voorronde van de Europa League en de Conference League. Een voorronde waarin (minstens) 17 miljoen euro op het spel staat.

Union-FC Lugano in de Europa League, Osasuna-Club Brugge, AA Gent-APOEL Nicosia en Racing Genk-Adana Demirspor in de Conference League: dat is het Europese programma van de Belgische clubs donderdagavond. Een belangrijke avond voor de Belgische coëfficiënt, maar ook voor de financiën van de clubs.

Als Union zich volgende week kan kwalificeren voor de groepsfase van de Europa League, ontvangt het al zeker zo'n 5 miljoen euro. Vorig jaar deed de Brusselse club het bijzonder goed in het Europese voetbal: die campagne bracht toen zo'n 11 miljoen euro op.

Als Union zich niet kwalificeert voor de Europa League, mag het altijd naar de Conference League en is het al zeker van zo'n 3,5 miljoen euro (deelnamepremie + coëfficiëntenbonus).

Als Club Brugge, AA Gent en Racing Genk zich weten te plaatsen voor de groepsfase van de Conference League, mag het al rekenen op respectievelijk 4,3 miljoen euro, 4,2 miljoen euro en 3,9 miljoen euro.

(PP/Source: Nieuwsblad/Picture: Unsplash)

PP

PP

Sport and data journalist @Tagtik

Ook dit kan u interesseren