Tagtik

15-jarige Genksupporter blijkt achter doodsbedreigingen aan Alderweireld te zitten

Goed tien dagen geleden zette Antwerp Genk opzij en dat was voor sommige voetbalsupporters het sein om de spelers van stamnummer 1 te bedreigen. Zo kreeg voormalig Rode Duivel Toby Alderweireld enkele hallucinante berichten via social media.

Alderweireld bracht zijn ploeg opnieuw in de wedstrijd met een strafschopdoelpunt, waarna Antwerp nog op en over Genk klom. De frustratie was blijkbaar groot bij de Genksupporters en Alderweireld kreeg zelfs bijzonder wansmakelijke bedreigingen via Instagram. “Deze week is uw dochter vermist”, stuurde een man bijvoorbeeld, zo deelde Alderweireld, plus nog wat verwijten over het WK van de Rode Duivels en hoe hij dat mee verknoeid zou hebben. “Uw familie sterft”, besluit de man. Alderweireld stelt dat zelf aan de kaak via een post op Instagram. “Aan alles zijn grenzen. Ik kan best wel wat verdragen, maar mijn familie bedreigen gaat er ver over”, schrijft hij. “Ik begrijp niet waarom je dit schrijft en wat je hiermee wilt bereiken.” Intussen is de verzender van de wansmakelijke berichten bekend.

Limburgse tiener heeft spijt
De Antwerpse politie opende een onderzoek om de dader te identificeren. Al snel kwam in dat onderzoek een adres in Limburg naar boven en bleek dat de 15-jarige zoon des huizes de berichten de wereld had ingestuurd. De jongeman werd woensdag na een verhoor bij de politie voorgeleid bij een parketmagistraat. Hij kreeg specifieke voorwaarden opgelegd. De jongeman betuigde tegenover de magistraat zijn oprechte spijt. Hij verklaarde dat hij zich had laten leiden door emoties na de nederlaag van Racing Genk en de berichten in een opwelling had verstuurd.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren