Tagtik

Gefrustreerde tennisspeelster gooit racket in gezicht van kind op Roland Garros (VIDEO)

De Roemeense Irina-Camelia Begu (WTA 63) raakte gefrustreerd tijdens de tweede set van haar partij tegen de Russin Ekaterina Alexandrova (WTA 31) op het Franse tennistornooi Roland Garros. Ze gooide haar racket weg en via de grond vloog die richting het publiek. Het racket kwam echter in het gezicht van een kind terecht.

De umpire besloot Begu een waarschuwing te geven, maar daar was haar opponente niet mee opgezet. “Dergelijke zaken zouden niet mogen gebeuren”, schrijft Alexandrova op Instagram. “Ik hoop dat de regels na vandaag aangepast worden, om de veiligheid van iedereen te garanderen. Wij zijn verantwoordelijk voor onze rackets.”

Uiteindelijk won Begu de tennismatch alsnog. “Het was een moeilijk en gênant moment voor mij en ik zal er ook niet te veel over zeggen", sprak ze achteraf. “Ik wil me gewoon excuseren. Ik heb in mijn hele carrière nog nooit zoiets gedaan en denk dat het vooral ongelukkig was. Natuurlijk was het niet de bedoeling dat het racket in het publiek belandde. Maar dat gebeurde wel en daarom wil ik me oprecht excuseren.”

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren