Tagtik

Verdwijnt Francorchamps van F1-kalender?

Stefano Domenicali, de CEO van de Formule 1, heeft aangekondigd dat er heel wat veranderingen op til zijn in de kalender. En de 'historische' grote prijzen, zoals die op Spa-Francorchamps, Le Castellet of zelfs die in Monaco, zijn niet buiten gevaar. Aan het einde van dit seizoen lopen de contracten met die GP's af.

Mogelijk komt er een afwisseling tussen de GP van België en de GP van Frankrijk, want een F1-seizoen zonder de iconische GP in de straten van Monaco lijkt ondenkbaar.

In recente tijden heeft de F1 langlopende contracten afgesloten met Qatar, Saudi-Arabië, Abu Dhabi en Bahrein. Omdat de F1 in handen is van het Amerikaanse Liberty Media en de F1 in de States steeds populairder wordt (onder meer door de Netflix-serie 'Drive to Survive'), komt er dit jaar in Miami al een tweede F1-race en wordt ook al gedacht aan een derde in Las Vegas.

Omdat nu met Guanyu Zhou ook de eerste Chinees een zitje in de F1 heeft bemachtigd, wordt de F1 ook in het Oosten steeds populairder en wordt het dus drummen om een van de 24 of 25 F1-races te mogen organiseren.

Francorchamps blijft een grote kans maken om op die kalender te blijven: vooral vanuit Nederland komen F1-liefhebbers naar de Ardennen om de Nederlandse wereldkampioen Verstappen aan het werk te zien. Er werd ook 50 miljoen euro geïnvesteerd in de vernieuwing van het circuit en de infrastructuur. In Spa lijken ze er gerust op, maar zekerheid is er dus niet.

(Fausto by Tagtik/Source: L'Equipe, Nieuwsblad, HLN/Picture: Gustavo Campos via Unsplash)

Ook dit kan u interesseren