Tagtik

LeBron James wil zijn eigen ploeg in de NBA

In de talkshow "The Shop" heeft LeBron James verklaard dat hij graag een eigen team in de NBA wil uitbouwen in Las Vegas. En dat komt goed uit, want de NBA denkt eraan om uit te breiden.

LeBron James is 37 jaar oud en bereidt zich actief voor op een nieuwe carrière. In de talkshow "The Shop" deelde de ster van de Los Angeles Lakers zijn ambitie mee om eigenaar van een NBA-franchise te worden. "Ik wil een team kopen, zeker. Een team in Vegas."

Meteen zal dat nog niet gebeuren, maar de NBA denkt er wel aan om twee nieuwe franchises op te richten. Het idee is om de Seattle SuperSonics (die Seattle in 2008 verlieten om de Oklahoma City Thunder te worden) nieuw leven in te blazen en een franchise in Las Vegas op te zetten.

Als LeBron James eigenaar wordt van een franchise, treedt LeBron James in de voetsporen van Michael Jordan, hoofdaandeelhouder van de Charlotte Hornets. Met zijn participatie in Fenway Sports Group heeft James al aandelen in verschillende ploegen, waaronder de Boston Red Sox in het baseball, de Pittsburgh Penguins in het ijshockey en Liverpool in het voetbal.

LeBron James kan wel een investering aan, want volgens het zakentijdschrift Forbes is hij een miljardair geworden, een primeur voor een nog actieve sporter.

Als speler heeft LeBron James nog één doel: samen met zijn zoon Bronny in de NBA spelen. In 2024 zou Bronny in de NBA kunnen spelen en LeBron heeft al vaak verklaard dat als hij nog in staat is om te spelen, hij zijn zoon zal volgen naar de ploeg die Bronny aantrekt.

(PP with Arlem/Source: L'Équipe/Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren