Tagtik

Zo zien thuiswerkers er tegen het jaar 2100 uit!

Door de coronapandemie ontdekten we allemaal de voor- en nadelen van thuiswerk. Velen zweren sindsdien bij van thuis uit werken, maar dat zal doorheen de komende decennia een grote invloed op onze ontwikkeling als mens hebben. Onderzoekers hebben een 3D-model gemaakt dat laat zien hoe mensen die van huis werken er rond de eeuwwisseling uit zouden kunnen zien. En het ziet er niet bepaald goed uit. 

Uit onderzoek is gebleken dat hoewel dit het nieuwe normaal is, velen van ons nog steeds niet over een goede speciale werkruimte beschikken, waarbij sommige mensen momenteel zelfs vanaf hun bank of zelfs vanuit hun bed werken.

'Anna in het jaar 2100!'
Daarom is het nu tijd om kennis te maken met Anna: ze is gemaakt door onderzoekers van Furniture at Work om ons te laten zien hoe we er in 2100 uit kunnen zien, als we niet ingrijpen! Anna heeft een gebochelde rug, donkere, gezwollen ogen en haar handen zijn een beetje klauwachtig geworden. Ze heeft tevens last van gezwollen ledematen door gebrek aan voldoende beweging. 

Anna is ontstaan ​​na onderzoek van de Universiteit van Leeds, waaruit bleek dat een derde van de mensen die van huis uit werken in het VK geen speciale werkruimte hebben, wat later tot problemen zou kunnen leiden.

Furniture at Work legt uit: "Anna vertoont veel fysieke gevolgen vanwege het consistente gebruik van technologie, de blootstelling aan schermen en een slechte zithouding, evenals mogelijke psychische problemen die kunnen opduiken."

Furniture at Work voerde wetenschappelijk onderzoek uit en werkte samen met gezondheidsexperts om er achter te komen hoe de telewerker van de toekomst eruit zou kunnen zien.

Anna heeft een kromme rug gekregen door het vanuit haar bed werken, terwijl haar ogen rood en pijnlijk zijn van het de hele dag naar een scherm staren. 

Toch maar investeren in een ergonomische werkplek en gezondere gewoontes?

(Skwadra by Tagtik/Picture: Furniture at work - Facebook)

Ook dit kan u interesseren