Wetenschappers hebben concreet bewijs van tijdreizen
Wetenschappers hebben concreet bewijs verzameld dat de tijd kan worden veranderd. Dit bewijst dat het concept van tijdreizen bestaat - in ieder geval op microscopische schaal.
Twee onderzoekers van de Universiteit van Darmstadt in Duitsland beweren dat ze in hun nieuwste onderzoek tijdomkering hebben waargenomen.
In hun artikel 'Time Reversibility During the Ageing of Materials', gepubliceerd in Nature Physics, leggen Till Bohmer en Thomas Blochowicz uit dat bepaalde materialen, zoals glas, beïnvloed kunnen worden door veranderingen in de tijd.
In tegenstelling tot traditionele moleculaire structuren verschuiven glasmoleculen voortdurend naar nieuwe posities, waardoor de tijd op microscopisch niveau effectief wordt omgekeerd.
Om deze theorie te testen, analyseerden de onderzoekers glasstructuren met behulp van lasers en ontdekten dat de moleculen zich op totaal andere manieren hervormden dan verwacht.
“De minuscule fluctuaties in de moleculen moesten worden gedocumenteerd met een ultragevoelige videocamera. Je kunt niet gewoon toekijken hoe de moleculen heen en weer bewegen,” zei professor Thomas Blochowicz.
Het team geeft echter toe dat het nog steeds onmogelijk is om te bepalen of deze structurele veranderingen in het verleden hebben plaatsgevonden of niet.
(SR and QG for Tagtik/Source: Indy 100/Picture: Pixabay)