Tagtik

West-Vlaming neergestoken omdat hij telefoon niet opnam

Een man van 41 uit het West-Vlaamse Oostrozebeke werd zondag neergestoken in zijn appartement door een oude schoolvriend. Hij ligt nog steeds op de dienst intensieve zorgen, maar kon zijn ongelofelijke verhaal al doen bij Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad.

De West-Vlaming was zondag dag rond 14 uur thuisgekomen van zijn werk en in slaap gevallen. “Ik had bijna de hele namiddag geslapen”, vertelt hij. “Ik werd wakker toen Jeroen V. aan mijn deur stond met zijn vriendin en dochtertje, hij had me al negen keer gebeld en was kwaad omdat ik niet opnam. Ik liet hem binnen en eigenlijk hadden we zelfs niet echt ruzie, maar plots moet hij een mes uit de lade gehaald hebben en hij stak me langs achter neer in mijn nek. Ik zag het totaal niet aankomen, anders had ik hem nog kunnen afweren. Het mes ging er volledig in, het was zo’n gekarteld steakmes. Ik dacht dat ik dood zou gaan.”

Na de feiten vluchtte de dader weg. Hij was dronken. De vriendengroep van het slachtoffer slaagde erin de dader te lokaliseren en omsingelde hem in een nabijgelegen café. Ze belden de politie en de dader kon opgepakt worden. Het is alsnog niet duidelijk wat hem bezielde. Hij wordt morgen dinsdag voorgeleid voor de onderzoeksrechter die over zijn verdere aanhouding zal beslissen.

(Skwadra by Tagtik/Source: HLN - Het Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren