Tagtik

Vandenbroucke wil dinsdag bemiddelen met cultuursector

Het Overlegcomité besliste woensdag om vanaf 26 december een verbod in te voeren op binnenevenementen, waaronder cultuur- en theatervoorstellingen en bioscoopvertoningen. Bijgevolg incasseert de veel geplaagde cultuursector opnieuw een uppercut. De expertengroep GEMS vroeg immers niet expliciet om een nieuwe sluiting van de cultuursector. Artiesten, regisseurs en culturele organisaties reageren verontwaardigd en boos op de beslissing van het Overlegcomité. Ze plannen dan ook heel wat acties om hun ongenoegen duidelijk te maken.

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) besliste alvast om komende dinsdag met de cultuursector rond de tafel te gaan zitten. Dat zei de minister tijdens een antwoord donderdagmiddag op vragen in de Kamer.

"Er is een uitnodiging verstuurd om volgende week dinsdag om 10 uur op mijn kabinet te vergaderen met de cultuursector. Dat zal openhartig en moeilijk zijn, maar we zullen overleggen." De minister benadrukte dat de cultuurlockdown niet per se lang hoeft te duren. "Als de situatie het toelaat stappen we na het volgende Overlegcomité begin januari over op een meer genuanceerd regime, het CERM (Covid Event Risk Model, red.). Dat is in kleine zalen heel streng, maar het is genuanceerder en dan kan je in grote zalen misschien meer doen."

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren