Tagtik

Van der Poel rekent vandaag op peperduur skin suit om tegenstanders te verschalken

In de openingstijdrit van de Ronde van Frankrijk jaagt de Nederlander Mathieu van der Poel meteen op de gele trui. Daarvoor heeft zijn team, Alpecin-Deceuninck, heel wat over. Zo komt MVP aan de start van de Tour de France in een exclusief skin suit van 3.500 euro.

Met dit aerodynamisch skin suit hoopt Van der Poel enkele seconden te kunnen winnen op zijn rechtstreekse tegenstanders in de tijdrit. Dit nauw aansluitende pak werd ontwikkeld door kledingsponsor Kalas die hiervoor dit seizoen een samenwerking aanging met het Britse bedrijf Vorteq.

"Dankzij de samenwerking kunnen we gebruik maken van de gepatenteerde technologie van Vorteq. Ze hebben een unieke manier om de kledingweefsels op de uitrusting aan te brengen, zodat er een aerodynamisch voordeel is. Ook de stoffen en positie van de naden zijn het resultaat van jaren onderzoek", verklaart František Klouček, hoofd ontwikkeling bij Kalas, bij aanvang van de Ronde van Frankrijk bij Sporza. Volgens het bedrijf zou het pak Van der Poel meer dan 5 procent tijdswinst moeten opleveren in vergelijking met zijn vorige tijdritpak.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Oakley Bike (@oakleybike)

Ook dit kan u interesseren