Tagtik

Twitter blokkeert account van Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken kan even niet op zijn Twitteraccount en dat is het rechtstreeks gevolg van een post die hij zelf deed.

Het Twitteraccount van Tom Van Grieken is tijdelijk geblokkeerd. Twitter besloot om dit te doen nadat de voorzitter van het Vlaams Belang de voorzitter van Vooruit in het district Antwerpen van beschuldigde zijn huis te decoreren “met posters van massamoordenaars zoals Stalin en andere communistische propaganda”. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Van Grieken deelde daarbij een selfie van Stef Vonk, waarop te zien is dat hij een tekening van Jozef Stalin heeft hangen op zijn toilet. “Is dit die ‘nieuwe beweging’ #Vooruit?”, klonk het schamper in het bijschrift.

Deze tweet van Van Grieken werd al op 13 september gepost, maar hij deelde hem deze week opnieuw. Vonk deed immers een oproep naar een goede profielfoto en dit zag Van Grieken als een uitgelezen kans om de foto opnieuw te posten. "Ik suggereerde hem om de foto nog eens te gebruiken waarop hij trots poseert met communistische massamoordenaars zoals Lenin en Stalin. Waarop hij mij geblokkeerd heeft en – ik vermoed – ook gerapporteerd heeft. En waardoor Twitter mijn account vergrendeld heeft", stelt Van Grieken bij Het Laatste Nieuws.

"We hebben vastgesteld dat dit account de Twitterregels heeft geschonden", kreeg Van Grieken te horen van Twitter. "Met name vanwege het overtreden van onze regels voor het plaatsen van privémateriaal van een persoon uit een land met erkende wetgeving over het recht op privacy. Als gevolg daarvan hebben we je account geblokkeerd." Als Van Grieken opnieuw toegang wil, moet hij de tweet dus verwijderen. 

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Laatste Nieuws/Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren