Tagtik

Triatlete met menstruatievlek gaat viraal: "Dit is de realiteit voor veel vrouwen en dat is precies waarom ik het deel"

Triatlete Emma Pallant-Browne heeft op Instagram een foto gedeeld waarop te zien is hoe de ongestelde triatlete door haar pakje bloedde tijdens een van haar marathons. De foto van tijdens de PTO European Open-triatlon op Ibiza werd eerst geplaatst op de Instagrampagina van de PTO. De foto ging in geen tijd viraal en kreeg verontwaardigde commentaren. Maar als reactie op de zure en kleingeestige reacties, plaatste triatlete Emma Pallant-Browne de foto nu ook zelf op haar social media. 

“99% van de vrouwen zou zich gegeneerd voelen als ze hetzelfde meemaakten. Dat is precies waarom ik dit deel. Een menstruatie is iets natuurlijks en mooi. Vroeger, toen ik nog duurloopster was, werd ik niet ongesteld door eetproblemen. Nu bloed ik elke maand en dat koester ik.”

Verder riep Pallant andere vrouwen in de sportwereld op om hun ‘ongelukje’ te delen met de wereld. “Als je zo’n foto hebt, sla hem dan op en onthoudt hoe je presteerde op een zware dag. Op een dag kun je er misschien anderen mee helpen. Dit is een echte vrouwensport en hoe meer barrières we kunnen doorbreken, hoe beter”, pleit ze.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Emma Pallant-Browne (@em_pallant)

Ook dit kan u interesseren