Tagtik

Transmigrant die loterij won maakt zich eindelijk bekend

Een jonge Afrikaanse transmigrant kocht midden maart een kraslotje van vijf euro in de supermarkt Spar in Zeebrugge. Al snel ontdekte hij dat hij maar liefst 250.000 euro had gewonnen. Hij bracht het goede nieuws aan de kassamedewerster en zij probeerde hem met handen en voeten uit te leggen dat hij zich moet aanmelden bij de Nationale Loterij in Brussel.

De vrouw gaf de winnaar een briefje mee met daarop het telefoonnummer van de Nationale Loterij in Brussel. Even later stond de jongeman echter opnieuw aan de kassa van de Spar, deze keer met een vriend én een Visakaart. Hij vroeg of ze het geld niet meteen op zijn visakaart konden zetten. Opnieuw legde de vrouw uit dat hij zich tot de Nationale Loterij moet richten. Dat heeft de jongeman twee weken lang niet gedaan en de jonge transmigrant leek zelfs verdwenen te zijn. Hij was vaste klant in de Spar in Zeebrugge, maar werd er niet meer gezien sindsdien.

De man heeft zich echter inmiddels gemeld bij de Nationale Loterij. De transmigrant verblijft illegaal in ons land en zo moet er nu gezocht worden naar een manier om hem veilig zijn geld te laten ontvangen. In tussentijd blijft het winnende kraslot in de kluis van de politie.

Afgelopen vrijdag probeerden drie andere mannen immers al met de winst aan de haal te gaan, door zich als winnaars voor te stellen bij de Nationale Loterij in Brussel. Ze hadden het kraslotje van 250.000 euro bij en vroegen om het geld. Maar de Nationale Loterij had intussen ook de foto van de winnaar in handen, en besefte al snel dat de winnaar niet tussen de drie mannen zat. Niet veel later stapte de echte winnaar binnen in het politiekantoor, vergezeld van zijn advocaat. De drie opgepakte mannen konden daarop beschikken.

(Skwadra by Tagtik/Source: Radio 2/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren