Tagtik

TikTok aangeklaagd na dood 10-jarig meisje bij gevaarlijke challenge

De ouders van een meisje van tien dat om het leven kwam bij een TikTok-challenge, hebben een klacht ingediend tegen het socialmediaplatform.

De 10-jarige Nylah Anderson uit de Amerikaanse stad Philadelphia werd in december bewusteloos teruggevonden in haar kamer nadat ze de ‘Blackout Challenge’ had uitgeprobeerd. Bij deze gevaarlijke trend daagden mensen elkaar uit om zichzelf te verstikken tot ze flauwvallen. De 10-jarige Nylah lag vijf dagen op intensieve, waarna ze overleed aan een zuurstoftekort. Nog drie andere kinderen stierven de afgelopen twee jaar bij deze challenge.

Nylahs moeder, Tawainna Anderson, heeft nu een klacht ingediend tegen TikTok en moederbedrijf ByteDance. De vrouw gelooft dat het algoritme van de app de dood van haar dochter heeft veroorzaakt. De familie van het kind geeft het algoritme van TikTok dus de schuld aangezien de trend aangeraden werd op Nylahs ‘for you-page’ of gepersonaliseerde pagina. “Het algoritme bepaalde dat de dodelijke Blackout Challenge op maat gemaakt was voor de 10-jarige Nylah Anderson. Als gevolg daarvan is ze gestorven”, stelt men in de aanklacht.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren