Tagtik

Slecht nieuws voor ouders van 200 kinderen: 8 Limburgse crèches sluiten

De vzw’s Rheia en Hera sluiten vanaf 1 december hun 8 crèches in Lommel, Hasselt, Lanaken, Pelt en Hechtel-Eksel. De ouders van zo'n 200 kinderen moeten op zoek naar nieuwe opvang voor hun kinderen.

De ouders kregen in de nacht van dinsdag op woensdag een mail. Vier crèches in Lommel, één in Pelt, één in Hechtel-Eksel, één in Hasselt en één in Lanaken gaan dicht.

"Wij dienen u helaas te melden dat wij, door het uitblijven van zekerheid aangaande financiële middelen, helaas genoodzaakt zijn om onze activiteiten stop te zetten vanaf 1 december 2022", zo staat in de mail die de ouders kregen. "De economische noodzakelijkheid dwingt ons echter toe de activiteiten stop te zetten."

De twee vzw's namen de crèches over van de bvba Beau-Fort die het faillissement aanvroeg door huurachterstanden, achterstallige lonen en onbetaalde leveranciers.

De lokale besturen kregen bij overleg met het Agentschap Opgroeien te horen dat de crèches geschorst zouden worden. In dat geval krijgen de besturen subsidies om alternatieve opvang te organiseren. Over hoe de crisisopvang concreet moet gebeuren, is er echter nog veel onduidelijkheid.

(Fausto by Tagtik/Source: Belga, VRT NWS, Nieuwsblad/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren