Tagtik

Ouders Maddie: “We hebben de hoop nog altijd niet opgegeven”

In Duitsland is een verdachte nu officieel aangeklaagd in de zaak rond de verdwijning van Maddie McCann, het Britse meisje dat bijna 15 jaar geleden in Portugal verdween. De aanklacht komt er op verzoek van de Portugese politie.

Madeleine McCann, toen net geen vier jaar, verdween in mei 2007 toen ze met haar ouders op vakantie was in Portugal. Terwijl haar ouders in een vakantieresort in Praia da Luz in een restaurant aan het eten waren met vrienden, verdween ze uit haar kamer. Veertien jaar later is nog altijd niet duidelijk wat er met haar gebeurd is.

Eindelijk verdachte aangeklaagd
De identiteit van de verdachte is niet bekendgemaakt, maar wellicht gaat het om Christian B., een Duitse pedofiel die al genoemd werd in de zaak. Het Duitse gerecht stopte de Duitser eerder al in de cel omdat hij verdacht wordt een rol te hebben gespeeld in de verdwijning van Maddie McCann. Uit zijn telefoonverkeer bleek dat de Duitser in de buurt was ten tijde van de verdwijning.

Vermijden van verjaring
De Britse politie blijft de zaak behandelen als een verdwijningszaak, terwijl de Duitsers het als een moordzaak behandelen. Speurders van Scotland Yard zijn nog altijd met de zaak bezig. Mogelijk is de Duitser nu officieel aangeklaagd om een verjaring van de verdwijningszaak te voorkomen.

Ouders koesteren nog steeds hoop
“Het nieuws betekent dat het onderzoek nog altijd vordert”, reageren Kate en Gerry McCann op het nieuws van de aanklacht in de Portugese pers. “Ook al is de hoop klein, we hebben de hoop dat Madeleine nog leeft en dat we met haar herenigd zullen worden nog niet opgegeven.”

(Skwadra and Fausto by Tagtik/Source: HLN, Belga/Picture: Facebook)

Ook dit kan u interesseren