Tagtik

Mysterieuze ziekte verspreidt zich onder jongeren in Canadese provincie

Steeds meer jonge mensen worden getroffen door een neurologische ziekte die experts al twee jaar verbijstert. Een medewerker van het Vitalité Health Network, een gezondheidsautoriteit in de Canadese provincie New Brunswick, trekt in een interview met The Guardian stevig aan de alarmbel.

De ziekte zou een snelle cognitieve achteruitgang veroorzaken bij sommige slachtoffers. Er zijn intussen al 48 zaken die officieel onderzocht worden. Maar volgens verschillende bronnen zou het kunnen gaan over zo’n 150 mensen, onder wie ook jongeren. Jong volwassenen zonder onderliggende aandoeningen ontwikkelen verontrustende symptomen, waaronder snel gewichtsverlies, slapeloosheid, hallucinaties, moeite met denken en een beperkte mobiliteit.

De klokkenluider van het Vitalité Health Network getuigde anoniem omdat het hem verboden werd om in het openbaar te spreken over deze mysterieuze en snel verspreidende ziekte, aangezien de oorzaak van de ziekte nog niet achterhaald kon worden. Hij besliste om het toch te melden door de groeiende bezorgdheid over de snelheid waarmee de gezondheid van de jongeren achteruitgaat. Volgens The Guardian zouden de Canadese autoriteiten er alles aan doen om te vermijden dat er paniek gezaaid wordt. Artsen die zich in de ziekte verdiept hebben, zouden zich momenteel toch zorgen maken. The Guardian verwacht dat de Canadese overheid nog deze maand openlijk zal communiceren over de ziekte.

(Skwadra by Tagtik/Source: The Guardian/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren