Tagtik

“Wie gered moet worden uit onbewaakte zone, zou zelf moeten betalen”

Zaterdag zijn twee Poolse mannen verdronken in een onbewaakt stuk zee voor het strand van Blankenberge en Zeebrugge. West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé heeft geen begrip voor wie gaat zwemmen in een onbewaakte zone.

“Wat gebeurd is, verwondert me niet”, zegt de West-Vlaamse gouverneur Carl Decaluwé daags na de tragedie in een reactie bij Het Nieuwsblad. “Mooi weer, knaldrang: we wisten dat het een zwaar weekend zou zijn. Dat er zoiets dramatisch gebeurt, dat is natuurlijk verschrikkelijk. Het toont het belang aan van de boodschap die we al tienduizend of honderdduizend keer herhaald hebben: ga niet zwemmen in een onbewaakte zone.”

Wie gaat zwemmen in een onbewaakte zone en gered moet worden, zou zelf moeten opdraaien voor de kosten van die interventie, stelt Decaluwé scherp. “Soms denk ik dat dat het enige is wat de mensen echt zou doen luisteren. Dat zou ook niet onlogisch zijn: als je gered moet worden omdat je buiten de piste bent gaan skiën, moet je ook vaak zelf opdraaien voor die kosten.”

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren