Tagtik

Jong N-VA-voorzitter: "Dries Van Langenhove heeft ze niet allemaal op een rij"

Jeroen Bergers (21) werd in maart verkozen als nieuwe voorzitter van Jong N-VA. Met een verleden bij Schild en Vrienden is hij geen onbesproken figuur. In een uitgebreid interview met Het Nieuwsblad maakt hij echter definitief komaf met zijn verleden bij de rechts-radicale ­jongerenbeweging rond Dries Van Langenhove.

Het nieuwe hoofd van de jongerenafdeling van de Vlaams-nationalisten heeft nooit een lidkaart gehad van Schild en Vrienden en ging ook nooit naar hun activiteiten. Hoe komt het dan dat hij aan Dries Van Langenhoven werd gelinkt? "Ik was, zoals een duizendtal andere jongeren, een tijdlang lid van de Facebookpagina. Ze profileerden zich als een Vlaamsgezinde beweging, en in mijn omgeving had ik niet veel leeftijdsgenoten met wie ik over politiek kon praten. Ik ­wilde eens rondkijken. Ik was op mijn ­zeventiende kandidaat voor de Vlaamse Jeugdraad en voerde campagne bij allerlei Vlaamsgezinde groepen: bij Schild en Vrienden, maar ook bij KVHV en de jongeren van N-VA, Vlaams Belang en zelfs Open VLD. Nog voor de reportage van Pano over Van Langenhove stapte ik uit de Facebookpagina", geeft Bergers nu voor het eerst zijn versie van de feiten.

Met Dries Van Langenhoven voelt hij dan ook helemaal geen affiniteit, niet als mens en niet als politicus. "Met Dries Van Langenhove wil ik nooit meer te maken hebben, hij heeft ze niet allemaal op een rij", klinkt het kordaat.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren