Tagtik

Iets frisser en zondag kans op buien

Het weekend komt eraan en het belooft iets frisser te worden. Ook een paraplu en een regenjas zijn handige attributen voor wie er tijdens dit verlengde weekend opuit trekt.

Vrijdag trekt een zwakke regenzone snel van noordwest naar zuidoost over ons land. 's Ochtends start zwaarbewolkt met mogelijk wat lichte regen over het noorden van het land. Rond de middag verlaat de regenzone ons land via het zuidoosten en verschijnen er brede opklaringen vanaf de kust. We halen maxima van 15 à 16 graden op het Ardense reliëf en 17 à 18 graden in het centrum van het land bij een matige noordwestenwind. Dat meldt het KMI.

Zaterdag start zonnig, maar geleidelijk ontstaan er stapelwolken. Het blijft vaak droog, hoewel er lokaal een spatje regen kan vallen. De maxima liggen tussen 11 en 13 graden in de Ardennen en rond 16 graden in het centrum van het land. De wind waait matig, aan zee soms vrij krachtig uit noordelijke richtingen.

Zondag is het wisselend bewolkt met kans op een lokale bui, vooral dan in de namiddag. Het wordt nog wat frisser bij maxima van 9 tot 15 graden en een matige noorden- tot noordwestenwind.

(Skwadra by Tagtik/Source: KMI/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren