Tagtik

Geld van LebBron James gaat indirect naar van der Poel en De Ketelaere

De Amerikaanse basketballer LeBron James is officieel een miljardair. Dat stond een tweetal maanden geleden te lezen in Forbes. De basketballegende investeerde zijn loon steeds in mensen en bedrijven waarin hij potentieel zag. Samen met zijn zakenpartner Maverick Carter slaagde hij er zo in om zijn kapitaal enorm te laten groeien.

Afgelopen week sloeg het duo James-Carter weer toe met een investering van 30 miljoen euro in ruil voor enkele procenten aan aandelen van fietsenmerk Canyon. Dat betaalt op zijn beurt weer de Nederlandse wielrenner Mathieu van der Poel om hun ambassadeur te zijn.

SpringHill is dan weer het entertainmentbedrijf van James dat op 725 miljoen euro geraamd wordt. Investeringsfirma en nieuwe eigenaar van AC Milan RedBird Capital heeft zich daar intussen voor een aanzienlijk bedrag ingekocht, waardoor de dividenden die zij opstrijken als aandeelhouders in principe rechtstreeks gebruikt kunnen worden om het loon van de Belgische voetballer Charles De Ketelaere te betalen.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren