Tagtik

'Eigenlijk geen wettelijke basis voor mondmaskerplicht op school'

Er is geen wettelijke basis om kinderen tussen zes en negen jaar te verplichten op school een mondmasker te dragen in België. Dat oordeelde de Raad van State.

Drie Vlaamse ouders trokken naar de Raad van State tegen de mondmaskerplicht op school. Zij kregen geen gelijk, maar in het arrest staat wel dat er geen wettelijke basis is om kinderen tussen zes en negen op school een mondmasker te laten dragen.

De federale regering bepaalde immers in een Koninklijk Besluit dat kinderen een mondmasker moeten dragen in bibliotheken, winkels en op andere plekken, maar er werd niets geschreven over scholen. Dat was immers een taak van de Vlaamse regering, en die deed dat niet. 'De Vlaamse minister van Onderwijs heeft niet eenzijdig in een normatieve tekst een mondmaskerplicht opgelegd', klinkt het in het arrest van de Raad van State.

Betekent dit dat de kinderen tussen zes en negen jaar dan na de kerstvakantie zonder mondkapje naar school kunnen? Neen, de scholen kunnen de mondmaskerplicht zelf opleggen, klinkt het bij experts.

(Skwadra by Tagtik/Source: De Tijd - De Standaard/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren