Tagtik

Een gouden raad voor het behalen van je loopdoelen

Als loper heb je zo van die dagen dat de motivatie wat zoek is en je minder zin hebt om eraan te beginnen. Hier is één oplossing voor: samen lopen, de ideale stok achter de deur!

Of het nu samen met een collega, een buur, je vriend, broer of vader is: samen lopen is zoveel leuker. Om deze voordelen zoeken we best een loopmaatje.

Extra motivatie
Als je afspreekt met een loopmaatje of een groepje ben je minder geneigd om op het laatste moment af te haken omwille van nog te veel werk, te koud, geen zin … Jij wil toch niet degene zijn die de andere in de steek laat. En, samen afzien schept een band en zorgt ervoor dat lopen minder zwaar wordt.

Voor de gezelligheid
Het is een leuke manier om wat bij te praten, om de zinnen even te verzetten, frustraties te ventileren ... Zo geniet je meer van het lopen en zonder dat je het weet ben je samen die helling opgelopen. Tevens kan je elkaar wat oppeppen als de andere het onderweg wat moeilijker heeft.
Je kan zo ook afspreken met mensen die je al een tijdje niet meer hebt gezien.

De kilometers vliegen voorbij
Uit onderzoek van de cijfers van de app Runtastic blijkt dat een training in je eentje gemiddeld 36 minuten duurt, een training met een maatje daarentegen 42 minuten. Uit datzelfde onderzoek kwam ook naar voor dat lopen met een geliefde ook een positief effect heeft.
Zo heeft een loopgroep of -club ook een groot voordeel.
Dus: samen trainen = langer trainen

Sportieve kameraadschap
Tijdens de kilometers die je samen loopt, met de nodige hindernissen en moeilijkheden, ontstaan vaak hechte vriendschappen. Een ideale combinatie dus van sportief bezig zijn in de buitenlucht en het opbouwen of onderhouden met mensen die je graag hebt.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren