Tagtik

Een boompje voor een Instagramfoto van jouw huisdier?

De afgelopen twee dagen hebben heel wat mensen foto's van hun huisdier op Instagram Story geplaatst. Ze voegden er steevast een sticker aan toe waaruit zou moeten blijken dat er een boom geplant zal worden voor elke foto van een huisdier die online komt op Insta Story. Maar is dat ook zo?

‘We zullen 1 boom planten voor elke foto van een huisdier’, staat er bij de foto's. Intussen werden al meer dan 1,7 miljoen foto's gedeeld in de verhalensectie van Instagram. Plant A Tree Co zit achter deze succesvolle campagne. Het enige probleem: de campagne is zo succesvol dat het onmogelijk is geworden om zoveel bomen te planten. ‘We zijn onder de indruk van hoe snel deze post is gegroeid’, klinkt het op Instagram. De organisatie zegt dat het hun post na 10 minuten verwijderd heeft, toen duidelijk werd dat de campagne te succesvol zou worden. Instagram heeft dit nog niet geverifieerd.

Plant A Tree Co. is nu - ook via Instagram - een inzamelactie begonnen om zo’n 1 miljoen dollar in te zamelen en toch bomen te kunnen planten. Het geld zou naar Trees For The Future gaan, een Amerikaanse ngo die wereldwijd bomen plant, al hebben die op dit moment nog niet duidelijk aangegeven inderdaad samen te werken met Plant A Tree Co.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren