Tagtik

Dronken chauffeur crasht op ambulance tijdens interventie: 4 gewonden

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een interventie van een Brusselse ziekenwagen opgeschrikt door een aanrijding.

Een ziekenwagen van de Brusselse brandweer werd aangereden tijdens een dringende interventie op de hoek van de Wahis- en Leopold-III-laan. De ambulanciers waren net bezig met het verzorgen van twee patiënten die gevalllen waren met hun step, toen ze links achteraan aangereden werden door een ander voertuig.

"Door de schok van de aanrijding werd de ambulance verschillende meters verplaatst, de twee patiënten en één van onze ambulanciers die reeds in de sanitaire cabine waren, werden ferm door elkaar geschud," meldt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw in een persbericht. "De tweede ambulancier die wou instappen werd naar buiten geslingerd en is onder de ziekenwagen terecht gekomen."

De chauffeur van het aanrijdende voertuig stopte niet en zette zijn weg verder. Niet veel later werd hij echter ingerekend door de politie. De bestuurder blies positief en zijn rijbewijs werd ingetrokken voor 15 dagen op vraag van het parket. De man zal zich later moeten verantwoorden voor de politierechtbank.

De vier gekwetsten werden door andere ziekenwagens overgebracht naar het ziekenhuis en twee ambulanciers zijn enkele dagen arbeidsongeschikt.

(Skwadra by Tagtik/Source: Bruzz/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren