Tagtik

Dappere hond redt baasje bij poema-aanval (VIDEO)

De Amerikaanse Erin Wilson (24) kan het verhaal nog navertellen, maar dat heeft ze enkel en alleen te danken aan haar dappere Mechelse herder Eva.

Toen ze aan het wandelen was langs de Trinity-rivier in het noorden van de Amerikaanse staat California, werd ze plots langs achteren aangevallen door een poema. De wilde katachtige verwondde de vrouw haar schouder. Haar hond, een Mechelse herder, schoot echter ter hulp. Hij begon een gevecht op leven en dood met de poema, waardoor Erin even op adem kon komen en om hulp kon schreeuwen naar voorbijgangers. De poema bleek echter sterker te zijn dan de Mechelse herder, maar Erin kwam opnieuw tussenbeide en werd opnieuw gebeten en gekrabt door de poema. Haar hond was inmiddels ook zwaargewond geraakt. In wanhoop liep de 24-jarige Erin terug naar haar wagen om een krik te gaan halen. Ze riep ook de hulp in een van een voorbijganger: samen liepen ze terug, en konden ze net verijdelen dat de poema de gewonde hond wegsleepte. Samen joegen ze de poema vervolgens op de vlucht.

Mechelse herder Eva raakte zwaargewond in haar poging om haar baasje te verdedigen. Ze raakte gewond aan het hoofd, en er liep veel bloed uit haar mond. Een GoFundMe-campagne om de kosten te betalen leverde inmiddels al meer dan 23.000 euro. Het geld zal gebruikt worden voor de medische zorgen van de hond, en de rest wordt geschonken aan het goede doel.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Facebook)

SR

SR

Journalist

Ook dit kan u interesseren